Současná podoba zámeckého areálu včetně parku a okolní krajiny byla inspirována cestami knížete Jana Adolfa II. Schwarzenberga do Velké Británie, kde se mj. jakožto představitel významného šlechtického rodu zúčastnil korunovace britské královny Viktorie. Jako čestný diplomat habsburské monarchie cestoval na korunovaci se svou manželkou kněžnou Eleonorou, která svými nápady později velmi ovlivnila vzhled zámku. Současná neogotická podoba zámku je výsledkem romantické přestavby z poloviny 19. století a nezapře inspiraci královským zámkem Windsdor.

Návštěvníci zámku mohou obdivovat obrazy evropských mistrů 16. až 18. století, lustry, vitráže a keramiku z Delft. Portréty na stěnách znázorňují nejvýznamnější členy rodu Schwarzenbergů. Přístupné jsou i soukromé pokoje posledních majitelů Hluboké, knížete Adolfa a jeho manželky Hildy. V suterénu zámku je přístupná zámecká kuchyně se zámeckou cukrárnou a osobním i jídelním výtahem z počátku 20. století. Stěny a stropy současných interiérů jsou bohatě zdobeny dřevořezbami a ušlechtilým dřevem.
A právě pro nerušený dojem z ušlechtilého obložení stěn byly do interiéru zámku hluboká vybrány vypínače Berker Serie Glas. Tyto historizující bezrámečkové otočné vypínače z čirého skla dokonale splývají s jakýmkoliv podkladem a nikterak neruší krásu exkluzivních materiálů, dřevěného obložení nebo štuků.

Über Hager Electro s.r.o.

Orientujete se v elektrotechnice? Možná hledáme právě vás! Společnost Hager Electro v České republice, přední světový výrobce elektroinstalačních komponent, hledá posily do svého technického týmu ve Zdibech u Prahy. Více informací najdete na www.hager.cz nebo pošlete svůj životopis na adresu monika.skoupilova@hager.cz. Těšíme se na Vás! Tým Hager Electro.

Hager Electro s.r.o.
Pražsá 238
250 66 Zdiby u Prahy
Tel: 281 045 730
Email: info@hager.cz / technici@hager.cz
www.hager.cz

Firmenkontakt und Herausgeber der Meldung:

Hager Electro s.r.o.
Pražská 238
250 66 Zdiby
Telefon: +420 (281) 045 735
Telefax: +420 281 045 739
http://www.hager.cz

Ansprechpartner:
Barbora Majzlíková
Marketing manager
Telefon: +420 (724) 073-014
E-Mail: barbora.majzlikova@hager.cz
Für die oben stehende Pressemitteilung ist allein der jeweils angegebene Herausgeber (siehe Firmenkontakt oben) verantwortlich. Dieser ist in der Regel auch Urheber des Pressetextes, sowie der angehängten Bild-, Ton-, Video-, Medien- und Informationsmaterialien. Die United News Network GmbH übernimmt keine Haftung für die Korrektheit oder Vollständigkeit der dargestellten Meldung. Auch bei Übertragungsfehlern oder anderen Störungen haftet sie nur im Fall von Vorsatz oder grober Fahrlässigkeit. Die Nutzung von hier archivierten Informationen zur Eigeninformation und redaktionellen Weiterverarbeitung ist in der Regel kostenfrei. Bitte klären Sie vor einer Weiterverwendung urheberrechtliche Fragen mit dem angegebenen Herausgeber. Eine systematische Speicherung dieser Daten sowie die Verwendung auch von Teilen dieses Datenbankwerks sind nur mit schriftlicher Genehmigung durch die United News Network GmbH gestattet.