epay, segment poduzeća Euronet Worldwide, Inc. (NASDAQ: EEFT), integrirao je rješenje Alipay+ u poslovanje drogerija Müller da bi podržao široki raspon mobilnih načina plaćanja putem QR i crtičnih kodova u trgovinama ovog Europskog lanca drogerija. Alipay+ predstavlja kombinaciju globalnih prekograničnih rješenja za mobilno plaćanje i marketinških rješenja poduzeća Ant Group koja trgovcima omogućuje bolje usluživanje potrošača iz cijelog svijeta.

Uz pomoć opcije Alipay+, epayevo rješenje za integraciju POS-a pruža jedinstveni pristup mreži vodećih azijskih digitalnih novčanika, povezujući drogerije Müller s više od milijarde korisnika rješenja Alipay+ u azijskoj i pacifičkoj regiji. Osim toga, zahvaljujući epayevom rješenju, Müller također ima pristup drugim popularnim načinima plaćanja i digitalnim uslugama s dodanom vrijednošću koje nudi epay.

Integracija rješenja Alipay+ maloprodajnim trgovcima otvara vrata brojnim mogućnostima

Uz inovativne tehnologije i rješenja, Alipay+ pruža jednostavan način za privlačenje primarno digitalnih potrošača, a trgovcima olakšava pružanje usluga korisnicima vodećih azijskih usluga digitalnog plaćanja. Uz mogućnost integracije na jednom mjestu koju daje Alipay+, pružatelji platnih usluga i trgovci mogu pristupiti svim postojećim i budućim digitalnim načinima plaćanja koje ovo rješenje nudi putem jedinstvenog sučelja i standardiziranih pravila poslovanja bez dodatnih tehničkih prilagodbi.

Budući da maloprodajni trgovci podržavaju plaćanja putem rješenja Alipay+, epay olakšava trgovcima da uslužuju korisnike vodećih azijskih digitalnih novčanika kao što su KakaoPay, PayPay i Gcash. U Mülleru je epay zasad uveo Alipay+ s opcijom KakaoPay, a slijede i drugi podržani novčanici. Ova inicijativa, koja je već započela u drogerijama Müller u Njemačkoj i Austriji, u narednim će se mjesecima proširiti na druge europske zemlje i maloprodajne trgovce. epay će također uvesti usluge plaćanja Alipay+ u svoje rješenje za e-trgovinu putem internetskih veza i veza unutar aplikacije.

„Drago nam je što je Müller prvi maloprodajni lanac na njemačkom govornom području koji nudi rješenje Alipay+ u maloprodaji. To omogućuje Mülleru da još bolje uslužuje međunarodne kupce pružajući im željeni način plaćanja,” kaže John Cai, voditelj poslovnog razvoja za Alipay u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. „U partnerstvu s epayem možemo ponuditi učinkovitost i praktičnost putem naših inovacija na području digitalnih tehnologija.”

Raznoliki načini plaćanja i učinkovitost procesa za maloprodajne trgovce

Maloprodajni trgovci koji su implementirali epayev POS softver za integraciju također mogu integrirati druge načine plaćanja putem postojeće dinamičke veze na svojim blagajnama: od drugih beskontaktnih ili kontaktnih kartičnih plaćanja preko plaćanja putem QR koda i mobilnih plaćanja pa sve do digitalnih usluga s dodanom vrijednošću kao što su poklon bonovi i prepaid kartice. Na taj je način maloprodajni trgovac spreman na sve promjenjive potrebe potrošača i u mogućnosti povećati raznolikost načina plaćanja bez značajnih dodatnih troškova.

„Zbog rastuće međunarodne baze kupaca, maloprodajni trgovci stalno se suočavaju sa zahtjevima za sve raznovrsnijim načinima plaćanja na blagajni”, tvrdi dr. Markus Landrock, izvršni direktor poduzeća epay DACH Global Issuing Payments & Rewards. „epay pokriva cjelokupnu infrastrukturu mobilnog plaćanja i to samo jednim dinamičkim sučeljem. To znači da se načini plaćanja mogu vrlo jednostavno integrirati ili zamijeniti. I sve to uz samo jedan ugovor, jednu fakturu i najviše sigurnosne standarde. To značajno povećava učinkovitost procesa za maloprodajne trgovce. Da bismo to omogućili, surađujemo s pouzdanim partnerima kao što je Alipay, s kojima smo izgradili dugogodišnje partnerstvo i povjerenje, što uključuje i prvu implementaciju Alipaya za Müller 2018. godine.”

Kako ovo rješenje funkcionira: Plaćanja putem rješenja Alipay+ prihvaćaju se na blagajni za nekoliko sekundi

Kupci iz Azije koji žele platiti rješenjem Alipay+ kod maloprodajnog trgovca koji ga nudi jednostavno otvore odgovarajući Alipay+ QR kȏd svog digitalnog novčanika na pametnom telefonu i pokažu ga na blagajni kako bi se mogao skenirati. Osoblje na blagajni skenira kȏd, a iznos za uplatu prikazuje se izravno u aplikaciji. Zatim kupac potvrđuje plaćanje na svom pametnom telefonu. Kupac i osoblje na blagajni odmah dobivaju potvrdu o transakciji.

U Mülleru kažu da im je zadovoljstvo kupaca glavni prioritet. U to spada i mogućnost da kupac u trgovini upotrijebi svoj omiljeni način plaćanja. Zahvaljujući implementaciji epayevog rješenja Alipay+ mogu se prihvatiti mnogi novi načini plaćanja te se tako plaćanje pojednostavljuje za nove i postojeće kupce. Zato je Alipay+ važna komponenta u kombinaciji mogućnosti plaćanja.

Više o rješenju Alipay+: https://www.alipayplus.com/ i njegovoj implementaciji putem epaya https://epay.de/alipay/

Za sva dodatna pitanja zainteresiranih tvrtki, javite se na kontakt e-mail epay hrvatske na sales-cee@epay.de

O rješenju Alipay+

Alipay+ predstavlja kombinaciju globalnih prekograničnih rješenja za mobilno plaćanje i marketinških rješenja poduzeća Ant Group koja trgovcima omogućuje pružanje boljih usluga potrošačima iz cijelog svijeta.

Rješenje Alipay+ predstavilo je poduzeće Ant Group, koje je ujedno njegov vlasnik i operater. Kao jedna od vodećih svjetskih platformi za usluge digitalnog plaćanja, Alipay povezuje stotine milijuna korisnika s trgovcima i partnerskim financijskim ustanovama koje nude sveobuhvatne financijske usluge i svakodnevne digitalne usluge.

O epayu

epay je vodeći globalni pružatelj kompletne usluge plaćanja za vaučere, rješenja za plaćanje i za plaćanja unaprijed koji je u 2021. godini obradio 3,12 milijardi transakcija. epay je izgradio opsežnu mrežu trgovaca sa 775.000 POS terminala u 62 zemlje da bi povezao poznate robne marke s potrošačima diljem svijeta. Poduzeće ima portfelj darovnih kartica (prepaid, zatvorene i darovne kartice), korporativnih poticaja i rješenja za plaćanje (prihvat kartica, terminali, e-trgovina, mobilno i internetsko plaćanje) za višekanalnu prodaju i nudi svoje usluge zahvaljujući vlastitom POS softveru za integraciju. epay je segment poduzeća Euronet Worldwide, Inc. (NASDAQ: EEFT), poduzeća sa sjedištem u saveznoj državi Kansas koje je u 2021. ostvarilo promet od 2,9 milijardi dolara, zapošljava 8000 radnika i poslužuje kupce u 175 zemalja. Više informacija na: www.epay.de   

Firmenkontakt und Herausgeber der Meldung:

epay (a Euronet Worldwide company)
Fraunhoferstr. 10
82152 Martinsried
Telefon: +49 (89) 899643-0
http://www.epay.de

Ansprechpartner:
Jana Weisshaupt
PR & Communications
Telefon: +49 (89) 899643-499
E-Mail: j.weisshaupt@epay.de
Für die oben stehende Pressemitteilung ist allein der jeweils angegebene Herausgeber (siehe Firmenkontakt oben) verantwortlich. Dieser ist in der Regel auch Urheber des Pressetextes, sowie der angehängten Bild-, Ton-, Video-, Medien- und Informationsmaterialien. Die United News Network GmbH übernimmt keine Haftung für die Korrektheit oder Vollständigkeit der dargestellten Meldung. Auch bei Übertragungsfehlern oder anderen Störungen haftet sie nur im Fall von Vorsatz oder grober Fahrlässigkeit. Die Nutzung von hier archivierten Informationen zur Eigeninformation und redaktionellen Weiterverarbeitung ist in der Regel kostenfrei. Bitte klären Sie vor einer Weiterverwendung urheberrechtliche Fragen mit dem angegebenen Herausgeber. Eine systematische Speicherung dieser Daten sowie die Verwendung auch von Teilen dieses Datenbankwerks sind nur mit schriftlicher Genehmigung durch die United News Network GmbH gestattet.

counterpixel