HEINRICH KIPP WERK heeft een arrêteerbout ontwikkeld, die voldoet aan strengere hygiëne-eisen. Zijn constructie conform Hygienic Design-richtlijnen voorkomt vastplakken van vuildeeltjes en vereenvoudigt reinigingsprocessen. Daarmee is de arrêteerbout bij uitstek geschikt voor de constructie van machines en installaties, die worden gebruikt in branches zoals de farmaceutische en levensmiddelenindustrie evenals de medische techniek.

Arrêteerbouten maken snel verstellen van beweegbare machinecomponenten mogelijk. In de regel wordt met behulp van een trekknop of -ring een pen uit het tegenstuk getrokken, om machinedelen veilig in de gewenste positie te brengen en te vergrendelen. KIPP presenteert nu een in Hygienic Design vormgegeven constructieonderdeel voor toepassingsgebieden, waarin het op de reiniging afgestemde ontwerp een belangrijke rol speelt. De nieuwe arrêteerbout van hoogwaardig roestvast staal 1.4404 heeft een conische kraag, zodat de schroefplaats met de bijbehorende afdicht- en onderlegringen hygiënisch veilig kan worden afgedicht. Het oppervlak van het constructieonderdeel met een ruwheid van Ra < 0,8 µm verhindert het vastplakken van vuildeeltjes. Bovendien is de arrêteerbout geschikt voor CIP-/SIP-reinigingsprocessen.

De nieuwe arrêteerbout in Hygienic Design van FDA-conforme materialen is bestand tegen polaire en apolaire media zoals aromastoffen. De bout is verkrijgbaar in uitvoeringen met of zonder vergrendelingsgroef en met geharde of niet-geharde arrêteerpen. De arrêteerbout is leverbaar met pendiameter 6 en 8 mm evenals met inschroefdraad in maat M10 en M12 met normale en fijne schroefdraad. Zijn schachtafdichting is optioneel verkrijgbaar in 70 EPDM 291 (zwart) of 75 Fluoroprene® XP 41 (blauw). Passend daarbij is een afdicht- en onderlegring Hygienic USIT® K1491 van dezelfde basismaterialen bij de leveringsomvang inbegrepen, die indien nodig ook als toebehoren kan worden aangeschaft.

Firmenkontakt und Herausgeber der Meldung:

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG
Heubergstraße 2
72172 Sulz am Neckar
Telefon: +49 (7454) 793-0
Telefax: +49 (7454) 793-33
http://www.kipp.com

Ansprechpartner:
Jan Dick Koster
Telefon: +31 (79) 36112-21
E-Mail: jandick.koster@kippcom.nl
Für die oben stehende Pressemitteilung ist allein der jeweils angegebene Herausgeber (siehe Firmenkontakt oben) verantwortlich. Dieser ist in der Regel auch Urheber des Pressetextes, sowie der angehängten Bild-, Ton-, Video-, Medien- und Informationsmaterialien. Die United News Network GmbH übernimmt keine Haftung für die Korrektheit oder Vollständigkeit der dargestellten Meldung. Auch bei Übertragungsfehlern oder anderen Störungen haftet sie nur im Fall von Vorsatz oder grober Fahrlässigkeit. Die Nutzung von hier archivierten Informationen zur Eigeninformation und redaktionellen Weiterverarbeitung ist in der Regel kostenfrei. Bitte klären Sie vor einer Weiterverwendung urheberrechtliche Fragen mit dem angegebenen Herausgeber. Eine systematische Speicherung dieser Daten sowie die Verwendung auch von Teilen dieses Datenbankwerks sind nur mit schriftlicher Genehmigung durch die United News Network GmbH gestattet.

counterpixel